5 Love languages - boek - Gary Chapman

The 5 love languages

the secret to love that lasts

Gary Chapman
202 p, paperback
Northfield Publishing
ISBN 978-0-8024-7315-8

Liefde

De 5 talen waarin liefde geuit en ontvangen kan worden, zijn:

  • woorden van bevestiging (words of affirmation)
  • quality time
  • geschenken ontvangen (receiving gifts)
  • diensten verlenen (acts of service)
  • fysieke aanraking (physical touch)

Relaties

In dit boek gaat het over partners, ouders en hun kinderen en broers en zussen.

Ik denk dat het nog ruimer genomen kan worden. In elke relatie, ook die met je vrienden bijv, of die met je collega’s, je klanten, gaat het volgens mij om iets voor elkaar voelen, genegenheid, iets elkaar gunnen, iets voor elkaar over hebben. En daar zit dan meteen de angel:

Stel jouw genegenheid of jouw gezien voelen bloeit op bij een vriendelijke aanraking en bij mij is iets aardigs doen belangrijk. En ik schenk iedere dag de koffie voor jou in of breng je je post. Daar word jij dan niet koud of warm van … Andersom: jij geeft bemoedigende klopjes op mijn arm, legt af en toe een arm om mijn schouder en daar word ik dan niet koud of warm van. Misschien raak ik er zelfs geïrriteerd van.

Is het dan verbazend dat we elkaar niet begrijpen? Dat relaties stroef blijven? Dat een team niet goed samenwerkt? Dat resultaten uitblijven?

Eye-opener

Ik vind het een eye-opener deze 5 talen van genegenheid, van werkelijke aandacht voor elkaar hebben.

Het boek vond ik niet overal prettige lezen, de taal sprak me ook niet altijd aan … ????

De inhoud heeft me geraakt: ik kijk met nieuwe ogen naar de mensen om mij heen en ben zeer verbaasd en enthousiast over het effect dat het (leren) gebruiken van deze talen op mijn naasten heeft.

 

0 reacties

Plaats een Reactie

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen in het landschap van de ziel.

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden en de vereiste velden om jouw reactie te kunnen beantwoorden zijn gemarkeerd met *.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *