Ontdekkingstocht

traject ontdekkingstocht

Workshop Ontdekkingstocht

Ervaren en (her)ontdekken hoe schilderen inzicht in jezelf en antwoord op jouw vragen geeft.

Dat kan in Barendrecht,

 • in mijn atelier aan huis,
 • 1 dagdeel,
 • onbevangen schilderend met spons, pannenlikker, rietpen en paletmes.

Deze workshop is speciaal voor jou,

een vrouw, met een enorme drang de wereld te verbeteren.

 • Je hebt al vaker stormen in je werk en leven overleefd en overwonnen.
 • Je bent op zoek naar jezelf en naar wat je wezenlijk wil.
 • Je hebt geen of weinig ervaring met schilderen.

Lesia ging jou voor

Lesia Kop

Ik was op een punt in mijn leven aangekomen dat ik niet goed wist wat ik wilde gaan doen op het gebied van werk en wat voor mij verder belangrijk was in het leven. Toen ik over deze workshop hoorde twijfelde ik erover of ik wel zou weten waar ik met schilderen moest beginnen op zo een vrij groot leeg wit vel en of ik wel kan schilderen. Het leek me van te voren eng dat er iemand mee zou kijken terwijl ik aan het schilderen was.
Het was juist prettig om met Irka samen te werken en over het schilderen en het leven te praten. Het vertrouwen van Irka in mijn schilderkunst was prettig: alles kan en mag en kleuren en spullen zijn aanwezig.

Lesia KopFondsenwerver Delaine Fonds & Recruitmentspecialist

Jouw grootste behoefte is nu

 • kunnen luisteren naar je gevoel
 • rust en ruimte in je hoofd creëren
 • vertrouwen op je kunnen
 • herontdekken wat voor jou belangrijk is, waar je  vleugels van krijgt
 • nieuwe ontdekkingen doen in een veilige omgeving

Mijn aanbod voor jou

In één dagdeel laat ik jou met je schilderij een intense schildertocht maken, spelend met de kleuren, balans zoekend en vindend en keuzes makend over wat je wilt laten zien en accentueren.

Op een stuk papier van 50 x 70 cm ontmoet je jezelf en zie je dat jouw ervaring, kennis, gezond verstand en gevoel van grote waarde zijn op jouw weg door het leven.

Mijn atelier en schilderijen, de landschappen van mijn ziel, zullen je uitdagen en bemoedigen, mijn onbegrensde fantasie en ervaring met symbolen, helpen jou patronen en archetypes te ontdekken in je schilderij.

Deze ontdekkingstocht in het landschap van de ziel:

 • laat je zien dat je meer kan dan je denkt

 • geeft je een opgeruimd gevoel

 • laat je genieten van spelen met kleur

 • levert je een levendig, aansprekend en uniek schilderij op, dat jouw verleden toont, het heden weergeeft en een glimp van de toekomst laat zien + een echte “jij” is geworden: mooi, kleurrijk, geheimzinnig, verhalen vertellend, verrassend en herkenbaar voor jezelf en je directe omgeving.

Een intense tocht door het landschap van jouw ziel heeft een mooi uitkijkpunt opgeleverd.

Anne Marie ging je ook voor

Anne Marie van Nispen tot Pannerden

In een paar ontspannen uren leverde de workshop van Irka mij een verrassend schilderij op. Een schilderij met water en dolfijnen, de dolfijnen die in mij voor spiritualiteit staan.

Irka zorgt ervoor dat ik me echt kan ontspannen en dat er een ongedwongen sfeer is.

Anne Marie van Nispen tot PannerdenEigenaar Osiris-nu

Waarom ik, Irka Stachiw, jou deze workshop aanbied

In de herfst van 2009 hing ik mijn managersjas aan de wilgen. Ik had de keuze gekregen tussen doorgaan met de zorg meer mensgericht te maken, zo mijn eigen kaarsje zeer versneld opbrandend en “als oude kluizenaar” te gaan leven en zo langer hier op aarde rond te gaan. Mijn directe omgeving wenste het laatste.

“Schoorvoetend en onzeker zocht ik naar mijn nieuwe plaats in het geheel, op pad naar herstel en een onbekend uitzicht …”

Ik was op dat moment bijna 52 en stond weer op een kruispunt.

Toen het helemaal stil geworden was om mij heen en ik langzaam me aan de situatie aanpaste, ontdekte ik het beeldhouwen en herontdekte ik het schilderen. In de rust van mijn atelier (de gang van ons appartement was het eerste) en zonder de roes en druk van een agenda, beleefde ik voor het eerst in mijn leven flow en focus.

“Balsem voor mijn ziel.”

En hervond ik mijn levensdoelen:

 1. Ontdekkingsreizen maken in het landschap van de ziel – afdalen in mijn binnenwereld met al haar verschillende planten en dieren.
 2. Lantaarns aan steken – jou, een vrouw die veel goede daden wil verrichten, zolang (kort) onder mijn hoede te nemen, bij te lichten en vooral jou zo te bevestigen, dat jij geïnspireerd en met vertrouwen je eigen weg verder kan gaan.

Maak je geen zorgen over

 • Niet creatief zijn – creatief is niet alleen kunstzinnig zijn. Oplossingen verzinnen in urgente situaties vergt creativiteit. Omgaan met belemmeringen vraagt creatieve oplossingen. De bron waaruit je in die situaties put is dezelfde waar je gebruik van kunt maken bij het schilderen: eigenlijk een soort out-of-the-box denken.
 • Niet kunnen schilderen – tijdens deze ontdekkingstocht is het juist een voordeel als je nog nooit of heel lang geleden geschilderd hebt. En iedereen kan schilderen! Je tekenleraar begreep er niets van! Er is bij mij nog niemand weggegaan met een lelijk of mislukt schilderij.
 • In je eentje onder mijn hoede in het atelier werken – nee, ik schilder niet met je mee. Ja, ik sta of zit regelmatig naar jouw werk en je handelingen te kijken en probeer steeds meer gevoel te krijgen voor wie je bent en wat je wil. Ik zet mijn levens- en schilderervaring en -kennis in en behoed je op deze manier voor onomkeerbare acties in je schilderij die zonder zware technische ingrepen niet meer te herstellen zijn.

Deze workshop is echt niets voor jou als je NIET 3 uur lang

zonder mobiel, tablet of laptop en zonder cafeïne, theïne of nicotine kan.

Deze workshop is ook niet voor jou als je

 • therapie nodig hebt
 • gecoacht wil worden

Ik ga tijdens deze ontdekkingstocht goed voor je zorgen en ik zal je, daar waar nodig sturend en soms zelf dwingend, als gids begeleiden op deze safari in de ziel. Jij bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je gezondheid en welzijn en voor alles wat je doet en inbrengt tijdens dit traject.

Hoe ziet de workshop Ontdekkingstocht eruit

Jij start met spons en grote pannenlikker en 3 door jou uitgekozen kleuren. Op het papier ontstaat een kort gesprek tussen jou en deze kleuren.

Vervolgens kies je er 3 kleuren bij en ga je balans brengen in je schilderij.

Je eindigt met meer in detail schilderen. Je legt verbindingen en accentueert wat je wilt laten zien.

Bij deze workshop krijg je ook:

 1. Een set kaarten van je schilderij
 2. Foto’s van het proces en resultaat (digitaal)

En als bonus 1

Als je dat op prijs stelt, een gevernist schilderij.

Bonus 2

Tijdens deze tocht eet je en drink je mee in mijn biologische en allergeen-vrije regime.

Praktische zaken

 • De investering voor het traject Ontdekkingstocht is € 250 incl BTW, incl verf, papier en gebruik van pannenlikkers ed.
 • Je komt schilderen in mijn ruime en lichte atelier in Barendrecht, 5 min lopen van het treinstation en met een grote parkeerplaats achter het huis en ten zuidoosten van Rotterdam gelegen.

Het is een intensief dagdeel.

In korte tijd daal je af in je ziel en verwerk je dat wat je geraakt heeft in je schilderij.

Neem van te voren voldoende de tijd om met open hart en een leeg hoofd aan te komen in mijn atelier en regel er achteraan een mooie lege ruimte in je agenda om nog na te genieten en alles nog even op je in te laten werken.

Deze dag is helemaal voor jou.

 • Je werkt met acrylverf op papier.
 • Ik zorg ervoor dat alle materialen aanwezig zijn en van jou verwacht ik dat je kleding en schoenen aan hebt die tegen verfspatten kunnen.
 • Thee, water en iets zoets en zouts staan voor je klaar.

Garantie

Als je na dit dagdeel merkt dat deze workshop niet is wat je had verwacht en je mij dit binnen 24 uur met een email bericht, krijg je binnen 14 dagen jouw investering teruggeboekt.

Aanmelden

 • In het formulier zijn de velden met een * voor mij nodig om je aanmelding goed te kunnen verwerken en de benodigde informatie naar je te mailen…
 • Jouw gegevens zijn bij mij veilig: ze zijn alleen voor mij ter inzage en worden gebruikt voor de communicatie tussen jou en mij rondom mijn workshops.
 • De workshops vinden alleen plaats op werkdagen, ook in de vakanties.
Aanmelding workshop Ontdekkingstocht
(1 dagdeel € 250,00 incl BTW)

Ja, ik meld mij aan voor de Workshop Ontdekkingstocht. *

Ik heb zelf voorkeur voor de volgende datum:

Ik ben bekend en ga akkoord met de algemene voorwaarden en spelregels. * (download de algemene voorwaarden)

Persoonlijke gegevens

mevrouwheer

Naam *

Telefoon/Mobiele nummer *

E-mailadres *

Aanvullende informatie

Vragen/opmerkingen/iets over mezelf

Na het versturen van dit formulier neem ik binnen drie werkdagen contact met je op om een dag en tijdstip te plannen.

Daarna ontvang je van mij een bevestigende e-mail met verdere informatie, de factuur en ook een betaallink waarmee je het verschuldigde bedrag kunt voldoen (ideal/overboeking). Na de ontvangst van de betaling is jouw plaats definitief.

 • Wil je langer de tijd hebben met het schilderen?

  Kijk dan bij de Pelgrimage.

 • Heb je al schilderservaring en wil je je verdiepen in het schilderen van landschappen van de ziel?

  Kijk dan bij de Gezellenreis.