uitsnede kerstkaart 2012

Kerstmis

Symbolen

Ben ik christelijk omdat ik symbolen als het kruis in mijn schilderijen gebruik?

Ik ben opgevoed met de westers christelijke cultuur en bekend met geboorte, doop, afscheid, dood, opstanding, wonderen enz.

Religieus

Ben ik een religieus schilder omdat ik deze beelden gebruik? Omdat deze beelden in mijn ziel leven? Naast de indrukken van de landschappen waar ik in vertoef of waar ik doorheen reis. Naast de indrukken die alle mensen in mijn buurt en om mij heen op mij maken?

Verhalen

Ik ben in ieder geval een verhalenverteller, verbaal en in beeld en ik gebruik graag symbolen.

Verhalen over het licht, goed en kwaad, geboorte, ontstaan van de wereld en de mens hebben mij steeds geboeid. Ook nu nog: ik verzamel ze graag uit alle windstreken ?

Jaargetijden

En ik leef graag en intens met de jaargetijden. Ik ben absoluut een mens van de lente en de zomer en graag in Spanje. Toch zou ik de decembermaand in Nederland niet willen missen. Lekker veilig en warm thuis met gezin, familie en intieme vrienden.

Gebruiken

Prachtig hoe zich in onze gebruiken oude “heidense” gewoontes, zoals de kerstboom met zijn lichtjes bijv, vermengd hebben met christelijke verhalen over geboorte en hoe nu weer nieuwe verhalen en gebruiken ontstaan met de komst van alle nieuwe Medelanders.

Wens

Kerstmis 2012

Kerstmis 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik hoop en wens dat we in onze rijkdom, geluk en veiligheid af en toe tijd zullen nemen om een gedachte te wijden aan hen die het minder hebben dan wij en zelfs iets van onze rijkdom aan hun zullen schenken ….

0 reacties

Plaats een Reactie

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen in het landschap van de ziel.

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden en de vereiste velden om jouw reactie te kunnen beantwoorden zijn gemarkeerd met *.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *