Beslist Gelukkiger

Beslist gelukkiger - Maja Storch - boek

Beslist gelukkiger – Maja Storch – boek

Beslist gelukkiger

Het geheim van goede beslissingen
Maja Storch

Gebonden,  107 blz.
Scriptum 2004
ISBN-13: 9789055943456
ISBN-10: 9055943452

Hoeveel goed gevoel heeft een mens nodig om tevreden te zijn met haar leven?

Goede besluiten zijn besluiten die een mens een tevreden gevoel geven. Goede besluiten houden je  psychisch en lichamelijk gezond.

Hoe vaak heb ik al lopen wikken en wegen tussen twee oplossingen.
Ik roep dan dat het weer om de 50% regel gaat: 50% kans op een verkeerde beslissing. Goed, er bestaan geen verkeerde beslissingen alleen maar andere. Toch kunnen zulke andere beslissingen mij ongelukkig maken. Een aardige oplossing is dat het me inmiddels lukt om steeds vaker een derde mogelijkheid te ontdekken. Die goed is voor mij, mijn omstandigheden  en mijn sociale omgeving.

Dit boek maakt helder dat veel van mijn 50% dilemma’s iets te maken hebben met het verschil tussen rationeel en emotioneel uitdagingen benaderen.
De rationele manier geeft veel meer argumenten maar kost tijd.
De emotionele manier geeft alleen maar vage gevoelens en is snel aanwezig.
Mijn ervaringen hebben me geleerd dat alleen beslissen met verstand niet altijd het juiste is. Maar ook niet het enige was wat mij deed besluiten.
Het onbewuste beslist ook mee.  Zoals lichaamsignalen (het gevoel in je lichaam, waarschuwingen vanuit je lichaam (positieve somatische merktekens).
Er is nog zoiets als het emotionele ervaringsgeheugen en het emotionele ervaringsgeheugen maakt zich kenbaar door lichaamssignalen. Positieve en negatieve.

Om niet pas achteraf te weten wat de goede beslissingen waren maar ook al van te voren een meer gebalanceerde manier van beslissen in te zetten, is “Beslist gelukkiger” een aanrader.
In dit boek wordt duidelijk hoe je tot een gezonde en hanteerbare onderlinge afstemming van verstand en emotioneel ervaringsgeheugen komt.

In ieder geval is het een onderzoek waard om er zo ook beter achter te komen wat in situaties speelt.

Zelf lezen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

0 reacties

Plaats een Reactie

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen in het landschap van de ziel.

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden en de vereiste velden om jouw reactie te kunnen beantwoorden zijn gemarkeerd met *.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *