Joop Visser en Jessica van Noord

AUW! – managen J/N

Managen – de laatste keer?

“Onze Jan is manager geworden” – Joop Visser en Jessica van Noord

 

Tja, daar sta je dan als generalist: je weet van veel zaken een beetje.
Met een beetje pech blijf je een “allround dilettant”.

Beroep

Welke beroep is daar geschikt voor?
In welk beroep moet je over heel veel zaken een mening hebben?

Juist: in het beroep van manager.

Vaardigheden

MAAR: een mening hebben is niet genoeg, je moet ook besluiten kunnen en durven nemen en goed communiceren en ..

Kennis kan je op doen. Vaardigheden ontwikkelen kan niet altijd en ervaring opdoen duurt veel langer.
Kortom, het gaat bij een goede leidinggevende (!) om de 3 ondelegeerbare competenties van Peter Vonk.

Zo voorkom je bijv de “kabouters met een te grote broek aan” – geweldige specialisten die manager geworden zijn en daarmee van een professional in hun eigen vak zijn opgestegen naar hun eigen level van incompetentie.

Carrière

Zijn er echt geen andere mogelijkheden om carrière te maken en meer geld te verdienen dan alleen maar door manager te worden? Je zou toch ook moeten kunnen stijgen op de carrière- en inkomensladder door een senior professional te worden of door kennis door te geven (coachen/trainen).

Zou dat de drang bij veel mensen om manager te worden, verminderen omdat ze dan niet veel te lang slechte leiding hebben moeten ondergaan?

Managers

Ik begrijp het lied erg goed met al die graaiende en klungelende (interim) managers en leiders in de media en actualiteit. Ik moet er ook, ietwat beschaamd, om lachen.

En ik vind het ingewikkeld: zijn managers/leidinggevenden/directeuren nodig? Is zelfbestuur in teamverband blijvend succesvol?

Sturen

Zit ik bij de kapper, wordt me meteen duidelijk, dat de “baas” afwezig is: tempo ligt lager, er wordt meer gekletst en onderlinge gein uitgehaald. Wie houdt het stuur? Gaat het om de klant? Of ontstaat deze lichte chaos door een te strikte stijl van de baas?

Of heeft het blijvend succes van een team, een organisatie meer te maken met de wetmatigheden van Predictable Succes dan met al dan niet gemanaged worden?

Kunstenaar

Voor mijzelf geen managen of manager meer: na vijf jaar overbruggingsmanager geweest te zijn in zorg en welzijn ben ik sinds 2009 zelfstandig werkend beeldend kunstenaar. Ik worstel niet meer met teams om ze naar een hoger plan te brengen maar ik worstel met mezelf en verf en steen om mijn indrukken en ideaalbeelden tot uitdrukking te brengen.

Ik worstel in blogs met mezelf en het woord om mijn innerlijke beelden en vragen leesbaar en ervaarbaar naar buiten te brengen.

0 reacties

Plaats een Reactie

Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen in het landschap van de ziel.

Jouw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden en de vereiste velden om jouw reactie te kunnen beantwoorden zijn gemarkeerd met *.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *